piatok 15. júna 2012

Mini roládky s kokosovým krémom



Keď sa spoja dva výrazy typu ,,mini´´ a ,,kokos´´, buďte si istí, že za tým budem ja, Lady M.
A keď sa ešte pritrafí nejaké to čerstvé mascarpone a amaretto... niet pochýb o tom, že ide o kvalitný produkt z produkcie Lady M.

Neviem, čo viac k tomu dodať a tak ponúkam dôkazy namiesto sľubov:



Mini čokoládové roládky s kokosovým krémom:

Cesto:
6 vajec
3 PL kakaa
4 PL cukru
1 čl baking soda
1 čl prášok do pečiva
úlomky horkej čokolády (cca 150g)

Krém:
1 mascarpone
1 bielok
1dcl amaretto
5 lyžíc najemno strúhaného kokosu
5 kokosových sušienok (podľa veľkosti a konzistencie - 1 by sa mala zmestiť do dlane)
cukor podľa potreby

  Postup pri pečení rolády začína vyšľahaním bielkov, pridaním žĺtkov, cukru a kakaa s kúskami horkej čokolády. Ako vidíte, vo svojej blogerskej praxi rýchlo napredujem a dokážem objasniť celý postup jednou vetou! pečieme na 160° cca 10-15 minút.

  Krém tiež nezaberie veľa priestoru a tak sa mi možno podarí presvedčiť aj prípadných zaneprázdnených kuchárov, že tento dezert sa oplatí vyskúšať.
  Vyšľaháme si teda bielok, ktorý odložíme nabok. Vyšľaháme mascarpone, pridáme amaretto, nastrúhaný kokos a drtené kokosové sušienky ľubovoľného výberu. Pomaly pridávame bielky a premiešame už iba rukou. Okúsime sladkosť krému a prípadne dochutíme.

  Po upečení rolády klasicky cesto zmotáme do navlhčenej utierky aby nadobudlo tvar rolády. Po vychladnutí ho rozdelíme pozdĺžne na 2 rovnaké obdĺžniky. Takto rozdelené cestá naplníme krémom (nezabudnite si nechať trošku bokom aj na finálne dekorovanie) a necháme stuhnuť. Po stuhnutí  nakrájame dlhé tenké rolády na mini krátke roládky (pri dvoch plechoch cesta cca 16 mini roládok).

 Bokom okolky, takto pripravené dokonalé roládky servírujeme podľa návrhu Lady M., najlepšie s dezertným vínom alebo koňakom! (tvrdia výsledky prieskumu)

Citát Lady M. pre dnešný deň:

,,Človek musí piť, aby mohol milovať všetkých ľudí.´´ Oskar Maria Graf

Žiadne komentáre: