streda 20. júna 2012

Zapomněla vážení, na jahody mražený..

     


Presne tak. Aj Vy abudnite na mrazené jahody. Aj keď treba uznať, že tie sa niekedy pýšia výraznejšou chuťou než tie gigantické čerstvé v roztomilom košíčku.
Darmo Vám ale budem radiť, presvedčte sa sami o lahodnosti tohto dezertu...(v neposlednom rade aj z vizuálnej stránky!)

Brownies guľky s integrovanými pistáciami.


Akokoľvek som sa snažila, nepodarilo sa mi vymyslieť kreatívnejší názov. Treba uznať, že po Mozart Kugeln by som aj tak neprišla s niečím prevratným, a tak som to radšej vzdala.

Treba však uznať, že ani tento recept nie je extra zaujímavý a prevratný, i keď pochádza z hlavy samej veľkej Lady M.,
Pokračovať v samochvále môžem aj vrámci poznámky pod čiarou, a tak sa pre túto chvíľu radšej presúvam do fázy ,,recept´´.

nedeľa 17. júna 2012

Co je doma, to se počítá (alebo deň otcov u Lady M.)...


Je tu leto. Jahodová sezóna v plnom prúde, ovocie v letákoch vo výhodnej cene. Všetko sa rozpúšťa, všetci majú chuť na niečo letné a svieže. Okrem otca Lady Marmelade. Deň bez čokolády pre neho nie je dňom, noc bez čokolády pre neho nie je nocou (doslova). V žilách mu koluje čokoláda a na svet sa pozerá cez čokoládové okuliare.
Neviem ani prečo, ale povedala som si, že mu urobím radosť (v tej danej nanosekunde som si pomyslela, že si dokonca zaslúži, keď už je ten deň otcov, ktorého existenciou, nebyť internetového prehliadača, som si ešte do dnešného rána nebola istá). Načrela som teda do zásuvky s čokoládami (značne vyrabovanej) a začala tvoriť tento skvostný MINI dezert..
Bez zbytočných okolkov, tu je recept: (opäť uvádzam recept pre tortovú formu klasickej veľkosti)

sobota 16. júna 2012

Což takle dát si špenát?




Špenát je ako Robo Mikla. Jedni ho nenávidia, iní milujú. Ja osobne som prívržencom druhej skupiny. Samozrejme, nepatrila som tam od nepamäti...Špenátová polievka s príchuťou hrdzavých kľúčov v jedálni v družine vo mne dodnes vyvoláva syndróm dávenia..avšak odkedy som zistila, že moja matka má v záhrade jeden riadok, pocítila som túžbu prekonať bariéry z minulosti a vtedy som objavila jeho čaro...Začala som teda trpezlivo omývať špenátové lístky, precízne ich ukladať na dosku, sekať...(milovníci špenátu určite pociťujú naživo tú atmosféru a zvukovú kulisu sprevádzanú chrumkavými pazvukmi). Pri príprave špenátových taštičiek som zvolila klasickú receptúru, pri ktorej naplno vynikne chuť špenátu..(samozrejme cesnak som si neodoprela).
Ale teraz k meritu:

piatok 15. júna 2012

Mini roládky s kokosovým krémom



Keď sa spoja dva výrazy typu ,,mini´´ a ,,kokos´´, buďte si istí, že za tým budem ja, Lady M.
A keď sa ešte pritrafí nejaké to čerstvé mascarpone a amaretto... niet pochýb o tom, že ide o kvalitný produkt z produkcie Lady M.

Neviem, čo viac k tomu dodať a tak ponúkam dôkazy namiesto sľubov:

štvrtok 14. júna 2012

Cheesecake má každý radšej ako Raymonda.



Drahí priatelia...vitajte na mojom blogu!

Pilotný príspevok od Lady Marmelade (za touto prezývkou nehľadajte žiaden skrytý zmysel) nie je ničím iným než kulinárskou stratégiou. Určite mi dáte za pravdu, že internet a všeobecne táto planéta je plná cheesecake-ov...na druhej strane však platí staré známe pravidlo..cheesecake-ov nie je nikdy dosť!

Preto Vám prinášam aj ja ten svoj...recept je pomerne klasický, možno sa však inšpirujete mojím MINI rozmerom..alebo návrhom servírovania...(alebo možno aj nie).

Avšak! Aby nedošlo k nejakej tragédii, uvediem recept pre cheesecake klasických rozmerov...ak by si niekto nečítal moje komentáre (čo teda nikomu nemožno zazlievať, nakoľko mi steká ešte blogerské mlieko po brade) a pripravoval klasickú veľkosť.