pondelok 25. marca 2013

Čučoriedková polievka pre dušu



Nenávidím polievky. Vie to o mne každý. Odmalička som ohŕňala nos nad slepačím vývarom, z ,,rajčinovej´´  polievky som už v družine 25 minút iba skladala z písmeniek moje meno aby nikto neriešil, prečo nemanévrujem s lyžicou.  Jediná polievka, ktorú som ochotná zjesť je vianočná šošovico vá a najnovšie aj táto čučoriedková. Neľakajte sa, nie je to polievka v pravom slova zmysle.. neobsahuje žiadne stopy po bujóne alebo vylúhovanom operencovi. Skôr je to taký tekutejší smoothie, ktorý sa dá jesť lyžicou a to ma baví! Je úplne jednoduchá a neskutočne chutná.. ba dokonca si ju môžete dať do pohára a sŕkať slamkou alebo zamraziť a jesť ako zmrzlinu... no povedzte, ktorá polievka dokáže mať toľkoto tvárí?
Navyše! Je celkom zdravá... teda pokiaľ neberieme do úvahy kyslú smotanu.. ale ako by povedala moja matka: čo už je na segedíne kalorické? Veď kapusta – to je zelenina.. Knedla? No dobre, troška múky a vody.. ale smotana? Veď to je kalcium, z toho nepriberieš! Takže horsa šňupať smotanu.
Jedinou nevýhodou pri tejto polievke je, že budete mať modré ruky ešte týždeň po. Taktiež pery, ďasná, jazyk, polovicu kuchyne, kuchynský robot, sekáčik, varešku, hrniec.. skrátka všetko náčinie, ktoré čo i len pôjde okolo. Ale toto už asi pre Vás nie je žiadna novinka.. ja iba tak, že keby ste išli večer napríklad na ples v opere, radšej fingujte úraz a nechajte urobiť niekomu inému.

štvrtok 14. marca 2013

Moja babka nevie piecť.


 Viem, opäť to vyzerá, že som si to vymyslela, pretože každá babka so spomienkami na bývalý režim zaručene vie piecť. Prípadne sedí v húpacom kresle a štrikuje dupačky pre vnúčatá. Tá moja však nie. Teda iba jedna z dvoch, čo je celkom fajn bilancia ale tá druhá pre nás teraz nie je zaujímavá. Moja babka je panička. Nosí kožuchy, kupuje si najdrahšiu kozmetiku a bez parfému nejde ani na poštu. Zlaté hodinky a prsteň z rodinného dedičstva, k tomu účes Etty James .. To je moja nepečúca babka.
  Tá predstava, keď idete na návštevu s pocitom, že najbližšie 3 dni nezapnete obľúbené nohavice, to sa u mňa nikdy nekonalo. Z detských čias si pamätám vifonky alebo mrazené lasagne a ako dezert šľahačku v spreji pretože džejár stratil hektoliter ropy a pečenie čohokoľvek neprichádzalo do úvahy. ALE! Tento rok sa niečo zmenilo.. na staré kolená moja babka spojazdnila kuchynský robot a upiekla bábovku, ako sa na správnu babku patrí.. Ja síce tento múčnik nemusím, respektíve radšej by som si dala asi naozaj tie vifonky. Ale je pravda, že so správnou vrstvou nutelly by som skonzumovala aj nobasil. A navyše táto bábovka naozaj nie je zlá!
   Napadajú mi iba 2 dôvody, prečo sa takto rozhodla...Buď chcela byť nachvíľku hviezdou môjho blogu alebo v ten deň neopakovali Manuellu.
   Každopádne tvrdí, že je to starý rodinný recept na lahodnú bábovku, ktorý si dlho strážila... podľa mňa je z nového času pre ženy ale koho to zaujíma, moja babka upiekla bábovku!!!

pondelok 4. marca 2013

Škandalózne odhalenie



   Existujú dve fázy života.. pred a po ochutnaní macarons. A nutelly. A raffaella. Ale dosť  už o pochúťkach od uja Ferrera, sústreďme sa na  môj výtvor a dlhoočakávané vyhodnotenie giveaway-a! Ak ste sa domnievali, že sa v tajomnom balíčku skrýva tlačenka, nuž, čo k tomu povedať , mala som taký feeling, že po kauze s hijó kravičkami by ste si na tlačenke z neznámeho zdroja aj tak nezgustli.
   Namiesto octu teda siahnite po totalgyme alebo turbotigrovi (momentálne si neviem spomenúť, či to bol vysávač alebo stroj) a poďte si vychutnať tento glykemický šok spôsobujúci skvost...