pondelok 30. decembra 2013

Komu Nový, komu zlý



Nemám rada Silvestra. Podľa mňa sa tento pseudosviatok preceňuje a to mi iba pije krv. Každý niečo plánuje už od leta, pritom ešte deň pred dňom D lajkuje na facebooku skupinu: last minute silvestrovské pobyty juuuh huuuh.
Priznajme si to, akokoľvek tento deň plánujeme, vždy je a bude nanič. Naše očakávania predčia realitu a my namiesto vysnívaného silvestrovského romantického vzplanutia o polnoci (ak teda o tejto polnoci v akom-takom delíriu dokážeme vnímať realitu), skončíme v lepšom prípade pobozkaní od najlepšej kamarátky psa s obhorenou ofinou z prskavky po záruke, na chrbte s fľakom od červeného vína, ktoré sme ani nepili (a ani si nevieme vybaviť, kto ho pil). Prinajlepšom sa na druhý deň zobudíme v rozumnom čase s neuveriteľnou bolesťou záočných svalov a len tak-tak dodržíme slovo a dostavíme sa na otravný nedeľný obed u babky, na ktorom sťažka skonzumujeme blahodarný výluh z operenca. Je teda jedno, či sme v Dubaji alebo vo Vyšnom Komárniku, tak či tak sme všetci na jednej lodi. Lodi zúfalcov, bažiacich po sóde bikarbóne a pomfritkách z najbližšieho fast foodu. Tento rok uznávam, že aj mne tak trochu padli plány ale to ešte nič nemení na tom, že sa pokojne môžeme prejesť a v prípade plnoletosti aj prepiť. A čím by sme sa prejedali, ak nie týmito mini hamburgeríkmi, ktoré sú rozkošné a navyše padnú presne do ruky! Ruky dojčaťa.

Mini hamburgeríky:

300 ml mlieka
30 g maslo

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, z ktorých vytvarujeme malé bochníčky. Asi o priemere 5 cm. Bochníčky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom (alebo vodou), posypeme sezamom alebo rascou (to som neskúšala lebo mám tendenciu všetku rascu sveta vyberať pred neónkou ale proti gustu, veď to poznáte..).
Po vychladnutí ich narežeme ale zase nie ako barbari. Aby sa tam dala dať ľubovoľná náplň ale zároveň aby to držalo pokope.
Ja osobne som na náplň použila smotanovú nátierku, papriku, kúsoček paradajky, salámu, šunku, olivy, nivu, vajíčko.. ale pokojne si tam umiestnite aj blanšírované prepeličie vajce s pierkom. Je to na Vás!


Do nového roka Vám v prvom rade prajem, aby tieto hamburgeríky padli za obeť ešte predtým, než padnú za obeť všetky liehoviny. V druhom rade Vám prajem, aby ste si každý deň našli pár minút na svoj obľúbený blog (môj). Ale nie.. majte pekný rok plný pochúťok! A nezabúdajte sa riadiť heslom:

Citát Lady M. pre dnešný deň:
,,Ranní ptáče bez lahváče nikam nedoskáče.“ Anonym (pravdepodobne z Českej republiky)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/9352251/?claim=8ejdx9ppj97">Follow my blog with Bloglovin</a>

1 komentár:

Unknown povedal(a)...

myslis, ze je to tak? podla mna je to skor o tom, kto si akeho silvestra urobi, taky ho bude mat.
u nas ficime na paucovej kulture a nic lepsie nieje.
urobim kila jedla, ktore pomaly chrumeme pri dobrych filmoch, stiahneme flasu huberta, pozrieme ohnostroj a ideme spat.
a rano nieje problem s rozliepanim oci ani ust :-)