streda 23. januára 2013

Punch


Viem, viem. V poslednom čase to vyzerá tak, že kariéru dvornej pekárky a cukrovinkárky som zavesila na kliniec a namiesto toho rozbieham kariéru notoričky. Ako by povedala moja kamarátka ,,je to všelijak´´. Avšak na svoju obranu poviem iba toľko, že pokiaľ niekto v tomto počasí nemá chuť na horúce potešenie, buď má bohaté tukové zásoby alebo babičku na Bali. Prinášam Vám teda môj osobne vytvorený recept na skvelý vianočný, povianočný alebo skrátka všedný punč. Je to spleť rôznych receptúr a rôznych pomerov, až kým som ho nedotiahla k alkoholickej dokonalosti.

Takmer dokonalý punč Lady M.:
1,5 šálky čierneho čaju
1 šálka pomarančového džúsu (najlepšie čerstvého)
3 dcl rumu
0,75 l červeného vína (podľa možnosti nie zo škatule)
4 PL medu alebo javorového sirupu (podľa potreby a druhu vína)
1PL hrozienok
1PL brusníc alebo šípok
Hrsť klinčekov
1 PL škorice
2 celá škorica
1 jablko
1 pomaranč


Všetky tekuté prísady nalejeme do jedného hrnca a premiešame spolu s koreninami a medom. Pridáme sušené ovocie, jablko nakrájané na malé kúsky a pomaranč na kolieska. Privedieme k varu. To by bolo asi k pasáži ,,pracovný postup´´ všetko.
Tento nápoj okrem efektu a skvelej chuti disponuje aj ďalšou výhodou – je skladovateľný! Teda v prípade, že by ste práve nemali chuť na liter a pol punču alebo ste alergickí na hrozienka (nekrúťte neveriacky hlavou, určite existuje niečo ako alergia na hrozienka).



Dúfam, že ste si moju nápojovú mániu užili. A čestne sľubujem, že najbližší príspevok sa nebude dať vypiť.
Citát Lady M pre dnešný deň:
„Když vchází víno, odchází tajemství.“ Arménske príslovie

1 komentár:

Unknown povedal(a)...

Preco nie zo skatule?? Co je zo skatule nebude zle??;)