Opäť je tu ten radostný
čas marhúľ a spokojnosti, ktorý je radostným asi pre každého, okrem Lady M. Oranžové
guľaté plody zo skupiny malvice mi pijú krv už odmalička. Ten
každoročný ,,oranžový mor“, ktorý raz za rok napadne váš trávnik, chodníky,
balkóny, (sem-tam aj priamo vás) a iné priestory určené obyčajne na
relaxačné účely a vy namiesto čítania si ďáďu Váňu, musíte zbierať týchto malých
potomkov diabla, až kým vám načisto neodíde meniskus a stavec nazývaný
Atlas (Lady M. nie je žiadny antropológ amatér). Ale odhliadnuc od toho
všetkého, dajú sa z nich pripraviť perfektné špeciality! A môj tohtoročný
favorit je táto BEZVAJEČNÁ zmrzlina..hotová za 10 minút (teda bez procesu mrazenia)! Táto zmrzlina nie je
veľmi sladká, skôr kyslá a svieža. Preto (logicky) odporúčam zdvojnásobiť
dávku likéru, ktorý všetko prebije!
Potrebujete:
asi 7 menších
a mäkších marhúľ (alebo šálku mrazených)
1 smotana na šľahanie
½ šálky práškového cukru
dužinu z ½ vanilkového
lusku
plátky mandlí a grand
marnier alebo contreau na podávanie
Marhule očistite,
pokrájajte na menšie kúsky a vložte so sekáčika alebo mixéra. Rozmixujte
na hladko (ak chcete, nechajte aj väčšie kúsky). V inej miske vyšľahajte
smotanu, pridajte cukor a zrniečka vanilky. Opatrne vlievajte marhuľovú
zmes a premiešajte.
Ďalej máte 2 možnosti:
modrú alebo červenú pilulku (ale nie). Buď túto zmes vložíte na 15 minút do
zrmzlinovača alebo do mrazničky a občasne premiešate. Po zamrazení ozdobte
plátkami mandlí a likérom.
Niekde som kedysi čítala, že zmrzlina pomáha pri žalúdočných neduhoch..Táto teda určite ale ak by aj náhodou nie, pamätajte:
Citát Lady M. pre dneśný deň:
,,Polovica problémov s trávením je zo zlého jedla a polovica z dobrého." M. Twain
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára