štvrtok 7. februára 2013

Raffaello torta z neba


    Väčšina ľudí považuje za vynález ľudstva žiarovku, prípadne koleso alebo - v prípade mojej matky, umývačku riadu. U mňa rebríček začína raffaellom, nasleduje dlhá priepasť a až potom životne dôležité potreby ako napríklad topánky alebo internet. Viem, že nie som jediná na svete s podobným rebríčkom a už vôbec nie jediná, kto by sa pokúšal o tortu tejto príchute. Avšak sebavedomo tvrdím, že táto torta spomedzi všetkých raffaello tôrt (divný tvar), nemá konkurenciu! Náplň som tvorila sama a vedzte, že ešte aj keby to s korpusmi zabalíte, ešte stále je to zážitok!




Pristúpme k meritu: 
Torta s autentickou raffaello príchuťou:
Korpus:
6 vajec
6 PL polohrubej múky
½ prášok do pečiva, ďalej PDP
6 PL cukru

Náplň:
1 salko
125g masla
2 kokosové ,,delissy´´
½ šálky kokosu 




Kokosový korpus uprostred:
4 bielky
1/2 hrnčeka kryšt. cukru
100 g kokos
1/2 PL solamyl
1/2 ČL prášku do pečiva
1 PL šťava z citróna

Na povrch:
balíček plátkov mandlí
biela čokoláda
raffaello guličky
1 vanilkovy puding



    Začíname svetlým korpusom - vymiešame bielky, pridáme žĺtky a cukor, nakoniec múku zmiešanú s PDP. Pečieme na 180°C cca 30 - 40 minút - kontrolujte! Náplň- maslo vymiešame na penu, pridáme salko, rozdrvené delissy a kokos.Kokosový plát - bielky vymiešame na penu, pridáme cukor, kokos a nakoniec solamyl s PDP. Pečieme pri teplote 160 - 180°C, 30 - 40 minút.
Nakoniec korpus prerežeme, pokropíme teplou vodou s kokosovým likérom a cukrom, natrieme polovicou náplne, vložíme stredný kokosový pás, potrieme druhou polovicou náplne. Vanilkovym pudingom potrieme povrch, necháme stuhnúť v chlade. Nakoniec ho potrieme rozpustenou bielou čokoládou a posypeme nahusto plátkami mandlí. Navrch umiestnime guličky do pyramídky, aby sme neboli tuctoví.

 Veľa zdaru pri nepodľahnutí mini pyramídke než prídu hostia!

Citát Lady M. pre dnešný deň:
,,Jediný spôsob, ako sa zbaviť pokušenia, je podľahnúť mu.´´ Oscar Wilde

Žiadne komentáre: