streda 20. júna 2012

Brownies guľky s integrovanými pistáciami.


Akokoľvek som sa snažila, nepodarilo sa mi vymyslieť kreatívnejší názov. Treba uznať, že po Mozart Kugeln by som aj tak neprišla s niečím prevratným, a tak som to radšej vzdala.

Treba však uznať, že ani tento recept nie je extra zaujímavý a prevratný, i keď pochádza z hlavy samej veľkej Lady M.,
Pokračovať v samochvále môžem aj vrámci poznámky pod čiarou, a tak sa pre túto chvíľu radšej presúvam do fázy ,,recept´´.


Brownies guľky s integrovanými pistáciami:

2 balenia kakaových venčekov (palebo iné menej sladké kakaové sušienky)
1dcl kakaový likér alebo Créme de cacao (najlepšie nie českej výroby)
80 g masla
6 lyžíc kakaa
2 keksy obalené v horkej čokoláde (fidorka, delissa - za toto ma možno zatvoria)
1 lyžica likéru Contreau
pistácie
škorica




  Ako to už pri guľkách býva zvykom, sušienky pomelieme, keksy nadrtíme, maslo nahrejeme a všetky ostatné prísady zmiešame spolu, čím dosiahneme masu, ktorá má vlastnosti podobné plastelíne. Ak by bola príliš tvárna, dáme ju do chladničky. Ak príliš nepoddajná,  situáciu zachránime realizáciou základného pravidla Lady M., a tým je dopomôcť si pridaním jedného z uvedených destilátov.

  Pokračujeme teda v tvarovaní guličiek, najlepšie rovnakého tvaru a veľkosti, pričom do každej z nich zatláčame menšie množstvo pistácií, ktoré sme si predtým opražili na masle a poprášili cukrom a škoricou.
Posledným krokom je obaľovanie guliek v horkom kakae alebo namletých mandliach.

  Samozrejme ešte vhodnejšie by boli nasekané pistácie, avšak jedine ak ich nezabudnete zopár odložiť bokom alebo ich aspoň nebudete degustovať v nadmernom množstve ešte počas procesu výroby. Nie že by sa to reálne stalo v dielni Lady M., toto bol iba hypotetický vstup.

Citát Lady M. pre dnešný deň:
,,Chuck Norris vie z pistácií upiecť makovník.´´ Lady M. a kolektív

Žiadne komentáre: