pondelok 31. marca 2014

Pistachio cheesecake!


Ako to už u Lady M. na jar, jeseň, zimu a leto býva, s cheesecake-mi sa pretrhlo vrece. Čo k tomu dodať, iní jedinci sa konečne pomaly začínajú preorientovávať na ľahšie stráviteľnú stravu, Lady M. na zmrzliny, krémy, sladké syry a rôzne iné zvrhlosti. Nič to ale nemení na veci, že aj ak máte náhodou v úmysle odtučňovať, jeden tučný kúsok cheesecake-u s pistáciami vás určite aj tak nespasí. 
A preto horsa šúpať pistácie, až sa vám prsty načisto zdeformujú.



Pistáciový cheesecake:
40 g zmäknutého masla
asi 100 g karamelových sušienok
1 pistáciový uvarený puding
1 hrnček hnedého cukru
1 vajíčko
500 g mascarpone
zrniečka z 1/2 vanilkového struku
asi 1 hrnček lúpaných pistácií



Z karamelových sušienok a masla vytvorte cesto, ktorým vystelte spodok tortovej formy.
Vajíčko vyšľahajte s hnedým cukrom. Ten však najskôr rozsekajte v sekáčiku, inak by ste túto masu mixovali do aleluja. K tejto mase pridajte zrniečka vanilky, mascarpone, uvarený pistáciový puding a nakoniec posekané pistácie. Mne chutia slané, aj keď Lady M. senior s tým mal trochu problém. Ale tým sa neriaďte, ten nemá rád ani praclíky v čokoláde. Ktorý barbar nemá rád praclíky v čokoláde?! Takže toľko. Trochu pistácií si nechajte bokom, na záverečný ozdobný prstenec.
Pečte na 150 °C asi 40 minút. Nakoniec okraje ozdobte drtenými pistáciami - obdobne ako na priloženej foto-dokumentácii. A nezabúdajte:

Citát Lady M. pre dnešný deň:
,,Tučná jídla a alkohol jsou našeho zdraví nepřátelé, avšak nepřátel se nelekejme a na množství nehleďme." Neznámy ale veľmi múdry autor

3 komentáre:

Cucinare con Amore povedal(a)...

tak za tenhle dortík bych vraždila :) pistácie jsou moje nejoblíbenější oříšky :)

dulce de leche povedal(a)...

Tak pistaciovy som este nemala :) yummiito :)

Em Dé povedal(a)...

Keby som stále piekla také dobroty ako ty, mala by celkom slušnú nadváhu. Ale keď tak na to pozerám, asi by mi to bolo jedno :D
BlogByEmDe