Monte monte
tralala, monte to je dobrota, je to monte od zotta. Pravdepodobne zvučka známej
reklamy na detský mliečny dezert neobsahovala ani jedno z uvedených slov.
Pre Lady M. to však nie je žiadny problém a ako správny budúci kreatívec
si vymyslela vlastný (či by som sa uživila, posúďte sami). Veď kto by si to už
pamätal. Sú tomu roky, čo som ťahala matku do sektoru s chladiacim pultom
a sľubovala večnú poslušnosť za štyri maličké tégliky lieskovo-orieškového
krému.
Trvalo celých (povedzme
20 rokov), kým som objavila tajnú receptúru tohto skvostu. Cítite to napätie?
Ak nie, mali by ste začať, pretože v nasledujúcich riadkoch sa s Vami
podelím o recept, ktorý zmení Váš doterajší život. Možno aj Vašu váhu.
A frekvenciu výskytu zubných kazov.
Klamem. Odhalili
ste ma. Na tento recept som prišla úplnou náhodou, keď som ako obvykle, v hriešne
pokročilej nočnej hodine, vyjedala mascarpone lyžičkou následne ponorenou do
nutelly. Avšak tento bleskový objav vtlačil do mojej duše nezmazateľnú pečať!
Na 2 poháriky potrebujeme:
Polovicu
vanilkového pudingu
5 PL mascarpone
Nutella
Vanilkový lusk
(polovica)
Ak si myslíte, že
som vynechala časť surovín, neľakajte sa. Spomínala som už, že je to triviálny
recept? Ak náhodou nie, spomínam to teraz.
Tí dôvtipnejší
azda už vedia, aký postup bude nasledovať. Tí menej nevedia ale dozvedia sa:
Do vychladnutého uvareného
pudingu (do ktorého pridáme 4PL cukru), vmixujeme mascarpone, pridáme dužinu
z vanilkového lusku a znova premiešame. POZÓÓR: najkomplikovanejšia
časť postupu: rozdeliť tento krém na 3 časti. Jednu časť ponecháme
v takomto štádiu. Do ďalšej pridáme cca 1 PL nutelly a premiešame. Do
tretej časti pridáme cca 3-4 PL nutelly (podľa chuti a tiež farby na
obrázku, prípadne spomienky z detstva).
Kto by chcel
argumentovať, že pravé monte obsahuje iba 2 vrstvy, nech najskôr ochutná toto
trojvrstvové! Navyše predsa nechceme porušovať žiadne vrstvové autorské práva.
Hotový navrstvený
dezert sa môžete pokúsiť dať vychladiť, avšak nevkladajte do toho prílišné
nádeje. S najväčšou pravdepodobnosťou už počas ochutnávania správnej
konzistencie a chuti nebadane jednu porciu skonzumujete.
Dozdobíme čoko
hoblinkami, trubičkou alebo piškótou. (načo si však kaziť chuť karbohydrátmi,
schyťte lyžičku a horsa dotoho!)
Citát Lady M. pre
dnešný deň:
,,Niet ťažšieho hriechu nad vášne.´´ Lao-C'
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára